Healing.

Okej. Jag läste vad jag skrev och insåg allvaret i att jag går runt och sjunger "Vilken tur att Silvio finns". Jag självhealar nu mig själv med Vasco Rossi, Jovanotti och Giorgia.

A te che mi hai insegnato i sogni


Inre repeat.

Jag skrämmer mig själv lite just nu. Kan inte sluta sjunga på "Menomale che Silivio c'è". Den sitter som Hej hej Monika i mig. Hur ska det här gå?

Videocracy

Säga vad man vill om Silvio Berlusconi. Han är korrupt, ljuger hit och dit och beter sig ofta som allt annat än en vettig man. Men. Stort men. Han ler. Han skrattar. Han lever. Jag har haft filmmys med mig själv nu på morgonen och sett Videocracy. Mitt härligt knäppa Italien visar upp sig från alla sidor. Jag tror Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin skulle må bra av att skratta lite oftare, vara mindre uptighta och leva lite mer.

Tänk om vi skulle få höra en sån här kampanjsång inför valet i höst?! Det vore underbart."C'e un grande sogno         Det finns en stor dröm
Che vive in noi                    Som lever i oss
Siamo la gente                   Vi är folket
Della liberta                       av friheten
Presidente siamo con te    Presidenten vi är med dig
Menomale che Silvio c'e"   Vilken tur att Silvio finns

Tänk er en reklam där vanliga svenssons sjunger om sin beundran för Reinfeldt. Silvio Berlusconi är en buffel men en buffel med humor och utstrålning.

Bananabread.

Det luktar banan i hela lägenheten. Calleberg gav mig receptet på Leilas bananabread och det har jag gått lös på ikväll. Måste nog vädra rejält innan Annica och Malin kommer hit nästa helg, annars finns ju risken att tjejen med bananskräck vänder i dörren. Men chansen att det finns kaka kvar om fem dagar känns minimal...

Häromdan hittade jag en ask Läkerol i en jackficka. Bäst före 2003-04. Oj. Dags att göra en garderobsrensning kanske...

Min klocka ringer tio i sex imorgon, kan ju inte bli bättre än att börja dagen med att se Sverige spöa Finland. Kvällens OS har varit ganska miserabelt, i alla fall med svenska ögon. Ljuspunkten hos mig var när Bode Miller, min all time favourite, vann sitt första OS-guld. Kan tänka mig att det kommer bli ett sjujäkla kalas där borta i Whistler ikväll. Helena Jonsson sköt fullt, en gång. Övriga skjutningar hade det nog inte hjälpt om svenskarna ens fått ha kulspruta. Men men, de kanske höjer varann i stafetten?!

Kakan har kallnat, saften är värmd. Godnatt.

The Beatles - I wanna hold your hand

Lördag.

Dagens konstaterande är att man alltid är två i alla relationer. Och båda måste smörja låset som håller ihop vänskapen för att inte det ska gå upp och kedja gå av. Punkt.


Annars så har helgen bestått av OS och melodifestivalen, eller mello som man tydligen ska kalla det om man är inne. Ska man då också säga olly för att vara inne i Vancouver-världen? Hm. Tål att tänkas på. Sex medaljer för Svea rike hittills. Även om Marcus Hellner tog revansch och det var skitkul så petar han inte ner Anjas brons från häromdan. Det. Var. Magiskt.


Om några veckor far jag till Sälen med Sällskapsresangänget. Sen följer några veckors praktik i Sandviken (riktigt tidningsjobb, herregud.). Mellan praktiken och påskens crescendo ska jag och Kexet fara till London. Gött och fint. Tack för den televerket.

Imorgon ska det göras radioprogram för min del. Antal idéer hittils: 0. Men det löser sig, som alltid.

Peace.

Timeout.

Jag har opererat knäna ett antal gånger, slitit av min egen arm, slagit hål i huvudet, haft körtelfeber, flugit med öroninflammation, brutit sönder högerfoten. Jag är allergisk mot nötter, räkor, råa morötter, läkemedlet tradolan. Min kropp är inte i den toppform man skulle vilja vara i vid 25. Många av dom här sakerna vet ni redan, ni som känner mig som person och ni som känner mig via skrivandet här.

Trots en massa smällar lever jag gott. Försöker att inte gnälla. Biter ihop ibland och talar om för mig själv att det går bra. Oftast räcker det. Idag är ingen sån dag tyvärr. Sista tiden har jag haft näsblod många gånger, fler gånger än vad som är bra förmodligen. Min största skräck, efter att aldrig mer få äta godis, är blod. Varje blodflöde gör mig nervös och slukar energi. Idag tog energin slut. Jag orkade inte gå upp imorse. Inte på ett trött sätt utan på ett sätt som säger vila, vila din jävel annars går kroppen i totalstrejk.  

Vi skulle gjort radioteater, nåt jag såg framemot. Men för min del blev det istället en timeout-dag. Tvn har varit ett stort sällskap, OS-repriser och Rachel Ray. Vet inte hur många gånger jag sett Anja Pärsson otäcka olycka nu. Helt fantastiskt att hon åkt ikväll igen. Helt fantastiskt att hon överlevde.

En annan sak som visats flitigt idag är Petra Majdic tragikomiska vurpa. Att ramla i skidåkning är tråkigt. Att åka ur spår är också tråkigt. Att åka utför ett ministup och ner i en bäck är hemskt tråkigt. Att åka in under en gran är även det tråkigt. Men när allt händer samtidigt blir det på nåt sätt komiskt. Inte på något sätt så att jag inte tycker synd om henne, herregud nej, jag lider med hon. Men lite roligt ser det ändå ut...

Snart kommer solskens-kongo hit och fikar. Kanske är bra för mig att socialt interagera med någon efter en hel dag i min egen scizofrena ensamhet. Borde städa upp lite grann men nu börjar skidskyttet. Och sen ska jag glo på skridsko och se om pappa Åke är med och skjuter igång det hela. OS blir det stora fördärvet för mitt boende. Tur det bara är några veckor till.


OS. Oros.

Ikväll har jag gått ännu en fight mot näsblodet. Har tydligen hamnat i en riktig svacka vad det gäller min nos. Egentligen inget som inte lite extra järntabletter och en massa bomullstussar kan hjälpa. Men drygt i längden. Jag blir så fruktansvärd trött av det. Som sagt, det som inte dödar härdar.


En bild från mitt bildreportage om floristen Åsa idag.

Alla hjärtans dag är normalt inget jag firar, inte bara för att jag är en bitter singel. Nej, den stora anledningen är att jag tror på tanken att varje dag är viktig för hjärtat och dess närmaste. Istället för svulstiga hjärtbakelser brukar jag fira födelsedag för tre av de mina den fjortonde februari. Mycket mer gemytligt.

I år firade jag trots allt hjärtedagen. Finmiddag (med ful efterrätt) med Anna och Kajsa, några flaskor rött och härligt söndagsmys. En härlig känsla att jag fått två nyförvärv i mitt liv som tar sån skön plats. Vi gnabbas, lyssnar, pratar och filosiferar. De pratar träning för mina döva öron och jag försöker få dem att se tjusningen i en schysst rubrik. En fin trio har vi blivit.

Att titta på OS tar upp stora delar av min vardag nu, som för de flesta i min närhet. Jag ser allt och fascineras av det mesta. Blir fantastiskt glad när Charlotte Kalla vinner, lite rörd när hon jublar på pallen och kan inte hejda mig själv när Marcus Hellner faller som ett korthus. Nu leder Björn Ferry skidskyttet, snacka om att det växer upp nålar ur soffan på Nackstavägen. Är aningen avundsjuk på moster och Björn som står där någonstans vid det högsta flaggspelet och ser allting live... Note to self: åk på nästa OS.


Ännu en reportagebild


Sidsjön i solen

Sundsvall har visat upp sig från sin bästa sida idag. Vi har varit på utflykt till Sidsjön. Nu laddar vi för middag hos Sofia och Thåström.


Loggbok-intense.

Vi ska tydligen skriva loggbok över vad vi gör som sen Uffe ska läsa och kolla om vi är värda nåt annat än F. Idag har vi på MåGott-redaktionen kämpat hårt. Det har sett ut ungefär så här. Alla tider är självklart cirkatider för er tids-Hitlers som undrar om jag äger ett fotografiskt minne. Det gör jag inte.

08.00 Alla dyker upp i J330. Bra stämning.

08.07 Vi inser hur mycket som är att göra. Lägre stämning.

08.16 Code red. Code blue. We dont know what to do. 

08.45 Redaktionen fotas. Jag är isbjörnsblek.

08.49 Calleberg vägrar klä av sig framför kameran.

09.03 Sabina frågar om dom inte ska åka och fota nu.

09.34 Hassel lär Karin frilägga bilder.

09.46 Johanna undrar om man kan skriva rynk i rubriken.

10.02 Jag börjar klaga över hunger.

10.06 Sabina frågar om dom inte ska åka och fota nu.

10.09 Karin frilägger bilden på Maria.

10.20 Sabina frågar om dom inte ska åka och fota nu.

10.28 Calleberg bygger om svenska kartan.

10.37 Karin frilägger ett höns.

10.42 Calleberg konstaterar att de borde åka och fota nu.

11.04 Jag undrar när det är lunch.

11.25 Ettabilden dyker upp. Hög stämning.

11.46 Karin frilägger kungen.

11.54 Vi inser att två sidor saknas. Kris.

11.57 En sida hittas. Lite mindre kris.

12.15 Uppbrott för lunch. Lagom innan alla drabbades av sammanbrott.

12.19 Calleberg konstaterar hur mycket mat hon har med sig.

12.23 Sabina skrynklar ansiktet och gråter nästan över Karins cola. - Men jag vill ju bara dricka...

12.24 Karin alkolistutfrågar Sabina.

12.26 Calleberg konstaterar att maten är slut.

12.30 Sabina avslöjar att Maria Montazami är hennes guru.

12.39 Lunchen är slut.

12.40 Någon har kommenterat våra sidor. Stort mysterium. Vem är det?

12.50 Pelle kommer, skrattar åt oss och undrar vi om känt igen hans handstil.

13.21 Karin frilägger en häst.

14.01 Möte med Pelle. Konstigt nog ingen storsåg utan mer en nagelfil.

14.13 Karin frilägger en tallrik blåbärssoppa.

15.12 Sarah korrläser.Alla andra yrar runt och ser viktiga ut.

15.14 Calleberg fnissar åt det mesta.

15.18 Karin frilägger en micro.

15.31 Diskussion om vi kan skriva kärringgympa eller inte.

15.55 Pelle frågar Johanna vad som är bäst med det nyttiga fredagsmyset. Ingenting.

16.10 Sarah fortsätter korrläsa. Alla andra fortsätter yra.

16.12 Calleberg fnissar åt allt.

16.14 Karin undrar om vi kan frilägga en scout.

16.22 Syret tar slut i J330. Hög stämning men låg nivå.

16.24 Vi börjar oroa oss för Karins friläggnings-beroende.

16.28 Jag svär över sidnumren.

16.34 Sabina ljusar upp en mörk bild i Photoshop.

16.36 Febril verkstad. Sidor nålas upp och rivs ner. Johannas system havererar.

16.39 Sabina konstaterar att uppljusningen gjorde kvinnan orange.

16.46 Jag trotsar datalagen och slätar ut Mona-Shala på okänt sätt.

16.49 Vi får tillgång till Ingemars privata magneter. Hög stämning.

16.50 Calleberg letar frenetiskt i sin mapp efter sidor med texten KLAR. Det finns ca 93 stycken.

17.00 DEADLINE. Snarare dödläge.

17.03 Skrivaren blir vår fiende nummer ett.

17.05 "Gå och vänta vid skrivaren" säger jag fem gånger på en minut.

17.07 Skrivaren drabbas av ketchupeffekten och sidor sprutar ut.

17.15 Sidorna sitter uppe. Eufori blandas med hysteri. Vi är nöjda.


Så kan det gå till. Några slitiga dagar blev en jävligt schysst 40-sidig bilaga. Over and out.

Korvmedbrödsenapochketcup.

Kvällens tre-rätters meny som serverats på Nackstavägen 16 E, en trappa, sväljer alla dieter i ett med touch of gourmet.
Förätt:  Chokladbolll
Huvudrätt: tre korv med bröd
Efterrätt: Chokladboll

Andra gången denna lyxmåltid serveras hos mig den här veckan. Jag börjar ana varför många journalister är småfeta. 

Slökolllar på Korrespondenterna på tvåan och inser att public service är underbart. Häromdagen grät jag floder till Himlen kan vänta. Tidigt imorse såg jag mamma Creutz-Sabel på nyheterna. Sveriges television har blivit mitt stora sällskap här i lägenheten. Jag stänger av ljudet när Mona Sahlin pratar och låtsas debattera mot Fredrik Reinfeldt. Sitter bekvämt tillbakalutad och tänker att jag sitter med i morgonsoffan. Patetiskt? Kanske. Hemtrevligt? Ja.

Imorgon klockan fem ska det nya hälsomagasinet Må Gott vara tryckt och klart. Vi är en sex kvinnor (inte sexkvinnor dock) stark redaktion som idag slagits tolv timmar mot InDesign, scouterna, Norra Berget och en wienerlängd. Vi har en bit kvar men är på g. Det enda som krävs för att tidningen ska bli klar är att Sabina inte går vilse, Karin slutar vara psykiskt InDesign-sjuk, Calleberg inte sätter Åre i Småland och att Johanna och Sarah keeps up the good work.

Gjorde en intervju idag med en lärare. Efteråt sa han "det här är en skarping" om mig. Ironi eller inte, jag tog åt mig och blev glad. Tack.

På lördag ska jag och några av mina favorit Sundsvalls-tjejer gå på Thåström. I ett mycket svagt ögonblick har jag mailbombat honom och önskat Karenina. En liten gnutta hopp finns i mig att han ska höra mina tragiska böner och göra en stackars fake-journalists värld lite bättre...

Speaker-rösten säger att soldaterna i Afghanistan sysslar med utbildning och kameran zoomar in ett Risk-spel. Det känns så där. Svenska soldaterna har hjälm och de afghanska toppluva. Även det känns så där.

Det är dags att sova nu, åtta har vi uppställning med redaktionen för ännu mer redigering. Den stora frågan är hur vi gick från 12 sidor till 40? Det kändes som en bra idé...30 år på Biskops Arnö.

Malpal fyllde 30 i fredags och igår firade vi det på Biskops Arnö. Vinterspelen drog igång vid två och följdes upp av en galen flygresa runtom i världen där Malin bott.Nånstans här efter blir alla korten mer eller mindre lämpade att stanna kvar i datorn.


Onsdag.

Har suttit uppflugen i soffan hela kvällen med söta Kajsa. Berättat anekdoter om 6070 i sammetsoverallen och andra världsliga händelser i mitt liv. Vi har pratat hälsovägledare och ohälsosamma journalister. Jag åt en apelsin men längtade efter godis. Nu sitter jag här och slötittar på How I met your mother utan ljud med The Perishers i högtalarna. Helt okej.

Jag har märkt av hur kölden påverkar tågen. Igår kväll stod ett timmertåg stilla på min övergång så jag fick cykla tre kilometer omväg. Och folk klagar på några timmars försening i Flen. Veka själar.

Tunga tidningsveckor i J-huset för min grupp just nu. Vi nöter ingresser och skriver åtalsartiklar. Idag fikade vi kondis-fika. Det var fint. En höjdpunkt i trettioåttaordsvardagen.

Häromdan dök ett efterlängtat brev upp. Brevet som säger att nio års battle är över. Min match mot blanketter, försäkringsbolag och kryckor är över. Jag vann i sudden. Nu är det bara jag, värken och styrketräningen kvar i ringen. Hittils verkar det vara oavgjort men jag ger mig aldrig.

The Perishers - Nothing like you and i.


Hyss a la Emil.

Jag och min compadre Il militario gjorde i söndags ett prank. Grande. Ibland måste man bara följa med även när hjärnan snurrar som en lp-skiva och tankarna slåss värre än Stallone i Rocky... Även om det betyder att Emilia oroar sig för gängkrig

Sofia åkte bort och återvände till ett ny stajlat hem. Room Service under cover. Kvalitén på bilden är rätt kass men ni hajar.
-26 imorse. I helgen ska jag åka söderut i landet och gå på en sjujäkla fest. Förhoppningsvis får jag med mig lillasyster upp till Norrland sen. Tillsammans är man mindre ensam.

We spent some time
Together walking
Spent some time just talking
About who we were
You held my hand so
Very tightly
And told me what we
Could be dreaming of