Stay with me honey.

Musik att somna till. Varsågoda. Om ni håller ögonen öppna tillräckligt länge så kommer ni få se en karl med de vackraste blå ögon jag någonsin sett.


Payday. Mayday.

Idag är det dagen med stort L. Dagen då slitsamt förtjänade stålar byter ägare och hamnar i det vanliga folkets plånböcker. Det är även dagen när min kära hemstad genomgår en drastisk förvandling. Plötsligt avtar Ica Maxis försäljning av snabbmakaroner och dörrarna rycks upp till närmaste mat-hak. Där beställs en redig portion mättat fett med en stor cola till. Inte det dyraste på menyn men ändå "inget jävla kebab med bröd".

När sista tuggan är svald och drycken uppdrucken, helst ståendes med jackan på sig, då börjar styrkorna mobiliseras mot ett för nästan alla gemensamt mål. Valbo Köpcentrum.

Det finns dock vissa även i den här byn som tar ett steg extra och ger sig på att vara fashionistas. Detta härliga begrepp ter sig så att man istället för att ta livsfarliga kurvan in mot Valbo kör vidare, rakt fram mot nåt större och häftigare. Där gäller det att parkera i parkeringshuset för "det är ju inte pengarna det sitter i...."

Sedan så bör man med lagom nonchalant stil strosa in på Blå och där göra allt för att dölja den inre blödning man drabbas av när prislappen, för ett linne bestående av mindre tyg än den bh man har på sig, visar en summa i stil med en femtedel av dagens totala belöning. Fortsätta röra sig världsvant och liksom konstatera att "nej det fanns inget i min smak den här gången heller" och pila in på H&M för att hitta outfiten för nästa projekt.

För i samband med varje pengautdelning så kommer även den beryktade löningshelgen. Alltså lördagen då allt händer. Uppladdningen sker närmast i ritual. Bort med blaskig femkommatvå öl och rävgiftsviner för 50 kronor och in med ett finvin för 69 kronor. På med nya stassen för kvällen och håll tummarna att ingen spiller innan det blivit mörkt. Vid midnatt stannar en taxibil utanför; "skit samma att det bara är 200 meter, räkningarna ska inte vara betalda förrän om en vecka och jag är rik...". Den mentaliteten utgör förmodligen en stor del av Stor&Litens årsbudget.

I extrema fall, då julbonusar eller liknande delats ut, så får man sedan snällt ställa sig i ledet för att få komma in på lokalen där alla vill vara. Annars så är proceduren att man får visa sitt slitna körkort för en trött anabolpumpad nisse till vakt, inte helt utan att känna sig nöjd att man trots tre promille ser rätt fräsch ut. Så hejas det glatt på bästa kompisen i insläppet som surt muttrar 80 kronor och någonstans skriver man en mental svartlistning.

När alla väl fått av sig de översta skyddande lagren och med all sannolikhet stoppat den minimala lappen bredvid fickan, då är det lika med att inträda i laglöst land. Man får dansa precis hur spasmigt man vill, så länge ens egna vänner står kvar vill säga. Vid beställning av diverse drickbart är reglerna enkla; kasta dig över baren och yla för full hals ööööööööl. Råkar man vifta bartendern i ögat med sitt Maestrokort så får han skylla sig själv att han står på fel sida baren. Samtidigt, på en förfrusen veranda bränner många bokstavligt stora delar av sin förmögenhet för några sköna drag av tjära i lungan.

När klockan slår två tänds obarmhärtigt lampor som gör att hetingen man dansat med plötsligt ser ut som Homer Simpson och den mycket o-coola kampen om yttekläderna börjar. Väl utanför så väntar man in flocken och rör sig sedan som en person vidare mot nya äventyr. Det är ju trots allt inte tomt på kontot den här kvällen...


Eftersom jag inte tillhör dom som lever för att arbeta och därmed har blivit nyrika idag har jag inte köpt några nya häftiga saker att berätta om. Jag gick på bio och åt en stor popcorn istället. Och ska jag gå på lokal i helgen får det bli i någon gammal trasa...

Sleep tight.


Ingenting.

Just nu snurrar en hel massa tankar i mitt huvud. Uppslag på saker jag borde skriva ner för att någon dag när andan faller på utveckla och skriva av mig. Små händelser som ni borde få dela med mig bara av den enkla anledningen att det får mungipor att u-formas. Stora saker som skakar om och lämnar fula stora avtryck i min värld. Andra stora saker som snarare smeker ömt och gullar till allting. Allt det här snurrar, men orden rör sig fritt och blir inga meningar.

Jag har inget att skriva fast ändå massor.

Imorgon kanske det funkar bättre. Ska förlora mig i mina böcker nu, gjorde misstaget att besöka bokrean och kom ut därifrån bärandes på ett halv stadsbibliotek och ett antal hundra kronor fattigare. Men vadå, då behöver man ju inte skaffa nåt liv i alla fall... Haha.


Helg i korthet.

Ska försöka summera, mest för mig själv så jag minns denna oh så händelserika helg, men även så att ni nyfikna människor som inte finner något bättre kan känna er som att ni känner mig eftersom ni vet varje steg jag tar...

I fredags arbetade jag hårt, lika hårt som klimatet i skolan har blivit de senaste åren. Som belöning för slitet for jag och mor till Valbo köpcentrum. En bakelse, ett par byxor och några timmar senare åts det tacos i tv-soffan. Mamma hade inhandlat ett lyxvin, en amareno. Oj oj oj. Vilket vin. Rekommenderas starkt för er som känner för att fiska upp dom stora pengarna nästa gång ni besöker vin och spritbutiken.

Igår byttes inflyttningsfest ut mot Rip Curl fest i Gävle. Bockens MC var inget dåligt ställe, svårt att avgöra vad som var bäst, inredningen eller priserna i baren. Trevligheten fick ett abrupt slut när vissa ansåg att det var dags att ta fram Rocky-kunskaperna. Häftigt. Not.

Efter att vi dansat en stund med krogeliten på Lobby bar det av hemåt. Peran bar även Soffe mycket likt en en pratande ryggsäck. Blev erbjudern en fint bäddad soffa på Fredriksgatan men längtade hem. Sandra körde den blå bilen den här gången, det kändes som en bra idé med en nattfika och plötsligt var klockan halv sex. Tiden går fort när man har roligt.

Har spenderat dagen i dvala, avbruten av när huschefen tvingat mig att agera träl vid diverse aktiviteter som pågått här idag. Hyfsade till mig när dagen övergick i kväll och begav mig upp till det blå huset där det bjöds på god mat och gott sällskap. Nu är timmarna sena, ligger grymt skönt inlindad i täcket uppkurad mot elementet. Dags att kasta in handduken mycket snart.

- Sa, sa, men va kan de bli? Sablar... Sa.. Sa...


Sov gott hörrni.


Ge er. Jävla töntar.

Det är lördag och klockan har inte slagit tolv ännu. Idag är dagen då det är fritt fram att äta godis, även abnorma mängder godis är helt lagligt idag. Jag ligger raklång, ovanpå täcket, klädd i en jättelik tröja med chokladfläckar och byxor som man borde använda till träning. På min högra sida finns åter igen Matadormixen. Min vänstra upptas av en påse chips. Jag njuter. Stort.

Men vad gör gud och alla andra människor? Jo, dom åker längdskidor. På tv åker dom som blådårar, surfar runt på folks bloggar och alla verkar ha samma lördagsnöje, dessa smala brädlappar. Varför? Ge mig styrka att härda ut i denna värld av överseriösa längdskidåkare som ger vanliga dödliga godisfrossande människor ångest.

Jag ska gå utanför dörren och kasta mig i snödrivor, krypa på knäna och ha en godispåse i fickan. Kanske tar jag ostkrokar och tappar dom på backen, tresekundersregeln är underskattad. Någon måste ju trotsa all vuxenhet, all hets över kilometer hit och glidvalla dit. DET ÄR JU FÖR FAN LÖRDAG!

Martyrmix

Har tittat alldeles för djupt i Matadormixen, just nu känns det som om slutet är nära. Som att jag har blivit Gilbert Grapes mamma och att huset måste brännas. Tröstar mig med Lindt-kulor och stirrar surt på otyget i plastasken. Mår lite kväsigt. Hua.

Håll i er i stolarna nu, idag har nämligen jag arbetat. Och som jag har gjort det. Nio timmar i sträck på allas vår favoritgrill. Tack för den. Om man som jag inte ställer sig till förfogande för Sveriges ack så blomstrande (hrm) arbetsmarknad så gäller det att ta i när man väl gör det. Imorgon väntar jobb på Jernvallen och även ett möte om jobb. Fredag likaså. Finns alltså goda chanser på att vara i koma-läge till helgen...


Funderingar på att åka söderut till helgen. Inget spikat men vore trevligt. Men en del detaljer som måste slipas för att resan ska bli av. Vi som lever får helt enkelt se.


Igår skrattade vi som vi gjorde förut och jag tyckte om det.


Nu ska jag ägna några ögonblick åt damen i boken, boken som just nu skaver nåt så grönjävligt mot min rygg. Måste nog snart ge upp min favorithobby att ha allting i sängen, det börjar göra ont och häromdan fick min vän datorn en karatespark när jag letade efter mobilen. Nytt liv på måndag kanske? Eller så inte.

Well. Sov gott gott folk. Dröm söta drömmar och vakna lyckliga, det är ni värda.

Tack folk med humor och självdistans.

Det finns ett fik i Sandviken som jag inte besökt särskilt ofta. Har liksom inte sett något speciellt med det. Idag blev det stor ändring på den fronten. Den människa som skrivit den här skylten och sedan satt den utanför fiket har inte bara humor, den har så rätt så jag vet inte vad. Tack människa. Tack för dagens mest klockrena händelse.


Fightclub

Min allra käraste vän SoffeP har tjatat på mig bra länge nu. Tjatet har gått ut på att jag ska överge alla mina principer om att träning i grupp bara är roligt om någon vinner och det är bollar inblandade, alla dessa underbara livsteorier ska överges och jag ska vara Soffes sparringpartner på boxercisen.

Tyvärr så har ju mina måndagskvällar varit fulltecknade varje vecka, idel intressanta åtagande så som städa, plocka ur diskmaskinen och borsta katternas päls. Så varje gång Soffe har börjat antyda något om light-fighting så har jag tvingats säga nej. Ikväll hände dock det otänkbara. Ursäkterna tog slut och helt plötsligt hör jag mig själv gå med på att följa med.
När jag knölade ner mig i ett par urtvättade gamla Albabrallor och en tisha från Äventyrarna så kändes det fel. Om man går på gruppträning utan vinnare så måste man ju se ut som en vinnare. Ha ett fancy linne, schysst byxor som andas och svarta skor med bra studs i. Så långt alla fel för Hallberg alltså. Tackar.

När hela alltet skulle dra igång så övervägde jag att kasta mig i värsta dramaqueen-stilen och hoppas på det bästa, typ att något stort skulle gå sönder och jag skulle få slippa. Uppvärmningen ägnade jag åt att gå igenom tänkbara scenarier hur det skulle bli när man inte längre fick springa i cirklar i sitt eget tempo. Den ångesten som gjorde bo i mig var större än all bleck-fylle-ångest jag nånsin haft tillsammans. Oh happy day.

SMACK. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte slåss mot instruktören. Jisses. SMACK. Jag glömmer bort att Soffe i princip är fullblodsproffs när det gäller detta. När det är min tur att slåss så kommer andnöd, blodsmak och kramp som luciatåg den 13. Aldrig har jag längtat så efter att få stå och ta emot raka högrar. SMACK. Mina leder gör 360 inuti och i ett kort ögonblick undrar jag om min bästa vän hatar mig.

Efter en timme och en kvart så är min kropp gele, mitt huvud tomt och jag är svettig. Jag har jabbat, krokat och agerat boxboll tills att inte ens all RedBull i världen skulle kunna lyfta mig. Och här kommer det riktigt riktigt skruvade. Det var kul. Att jag darrar som ett löv och att det gör att jag har skvätt ut ris överallt och nästan orsakat en mjölkkatastrof större än den i Kina, det är okej. Om kroppen funkar imorgon kan det bli fler ronder i Kungsgården...Jag vill inte stila för mycket med mina rutor så ja behåller tröjan på ja....

Gatlycktor

Men underbara låt.Let me know...
Do I still got time to grow....
Things ain't always set in stone...
That be known let me know...

En dag som alla andra

Vi överlevde fredag den 13e. Nu kommer nästa utmaning. Alla jävla hjärtans dag. Nej nej, jag är inte alls bitter över att inte ha nån att fira med, tycker det är ett överkommersiellt jippo ändå så.... Haha...


Borde sova nu men är alldeles för nöjd över hur pigg jag är. Jag och översten har på något mystiskt sätt dragit i oss två flaskor livsvatten och sedan hamnat nere på åttan där gud och alla okända människor var. Fick träffa tjejen alla vill ligga med och höra livshistorien på killen på G. När klockan slagit två och alla prinsar och prinsessor förvandlats till vanliga verksluskar och risiga tantaluringar med för mycket i kroppen så satt jag redan på cykeln på väg hem. Nöjd och glad.

Imorgon firar vi för andra gången in Smedsgatan och för 23e gången Soffe. Sabina fyller tant och det skålar vi för. För att orka upp till 10.03 när melodikrysset börjar så stänger jag ögonen nu och önskar godnatt...


Kanye West - Streetlights. Yes igen.

Please dont stop the music...

Jag har tänkt på musik. På sånger, på riff, på texter. På konstiga ljud, på underbara röster, på känslor. Allt som musik ger, tar, river upp inom mig. Allt det där har fått plats i min lilla hönshjärna (oj oj oj, Lena är tillbaka ännu en gång...). Vet med mig att det skulle finnas så mycket tid över till alla vettiga saker som finns att göras i mitt hem om jag bara lät bli att fastna i en text och drömma mig bort till klinket av ett piano. Men på något sätt så är tiden sittandes med ett lycklig flin på läpparna och toner i öronen alltid mer värd än en välbäddad säng och en superstylad frisyr...

 
Ett kallt tält men varma hjärtan på Åland...


Om det är något man verkligen tycker om så ska man väl dela med sig? Ibland är det ju lättare att ge någon en titel och en artist än att säga rakt ut hur man känner. Låta någon annan förklara för just den där personen det som gör att orden stakar sig i halsen och kinderna blossar. Men när man delat med sig, gett bort en del av sig själv och stått där naken, kan man då ta tillbaka en sång?


 
Ung och våldsamt kär i doktorns son.


Nej, jag tror inte det. Lika lite som det går att ta tillbaka sagda ord eller gjorda saker. Har man gett en sång till nån så är det liksom game over för den. Samma sak när ett ögonblick eller en händelse tar en sång, då äger dom den för alltid. Då räcker det med en välbekant ton för att känslan ska komma tillbaka. Tårarna vid ett sista farväl. Glädjen över ett första leende. Smärtan när hjärtat spruckit.

 
En hjärtebit som aldrig kommer åter.

Det finns vissa sånger som numer är kantstötta och lite sönderslagna, som saknat den omsorgen de gavs med. Förmodligen så sitter någon någon annanstans och tänker så om några av de sånger jag bär i min väska. Att ångra är ju som att skotta i en snöstorm, det tar massa energi men resultatet märks inte riktigt. Men någonstans i mig så ångrar jag lite grann två musikstycken som lämnade mitt hjärta för att delas och sedan lämnades mitt hjärta i tusen delar. Som en liten husmus inom mig gnager det men inte värre än att ett stort leende dränker känslan...Vi var inte sjutton, vi var yngre men vi vann iaf...


Nu har jag fått skriva ur mig lite grann och ni har fått några av mina sånger, dom som får mig att le lite extra. Ibland för att dölja att jag skottar men oftast för att det lockar fram minnen från sina hedersplatser i mig. Dags att göra något mindre djupt, färga håret och äta lite med mamma för att sen cykla hem till Jess och ta en fördrink till morgondagen. Med betoning på EN fördrink. Inte sjutton stycken som sist för jag ska cykla hem sen. Inte bli skjutsad. Så där. Då är ribban lagd för ikväll. Sköt om er gott folk...

Kanye West - Streetlights...

Till min vän.

Det här är en hyllning. En tribut. En text om och till någon som betyder mycket för mig. En vän som bor lite i periferin, en bit bort från där jag finns. Hon dyker upp med jämna mellanrum och intar med en solklar självklarhet sin röda plyschfåtölj närmast hjärtat.

Vår vänskap inleddes ganska hårt. Jag dök upp lite sent till en mysig utomhusfest och hejade på en hel del nya ansikten och slog mig ner och dödade festen. Av en hel lång bänk satt jag mig på cd-spelaren och musiken dog. Cd-spelarens ägare tog det dock bra och idag skrattar vi tillsammans åt eländet...

När tiden är mogen och det är dags att träffas så sitter vi som två gamla tanter. Blandar prat om gamla minnen om hur det var förr med senaste rykande färska skvaller som vi på något mystiskt sätt kommit över. Tiden rinner ifrån oss och helt plötsligt har skivan rullat fem varv och det är dags att bryta upp och kliva ur vår hemliga bubbla av kravlösa samtal.

Någonstans mellan orden trycker vi skoningslöst i oss mat. Ibland känns det som om vi deltar i ätar-vm och är i final. Och efter finalen kommer alltid nerjoggning och stretch i form av efterrätt. Sen så brukar det ibland komma upp oväntade idéer; en sen promenad eller som ikväll isprinsesselek av högsta kvalite.

Med bandyrör, domarhjälmar och vingliga fötter så har vi gjort åttor, piruetter (nåja) och diverse annan iskonst på Lassas Vegas motsvarighet till Göranssons arena. Det finns en dokumentär av "vårt liv som konståkare", har ni tur kanske den trillar in här på bloggen nån gång snart...

Den här underbara kvinnan har så många härliga kvaliteer men jag tror det räcker med att berätta om ett nattligt telefonsamtal där hon lyssnade på en halv timmes gråt utan att fråga, avbryta eller sucka. Det ni.

Tack Evve. Tack för att du är du och för att du får mig att känna mig som en riktig åsna!

Och förresten. Jag ser fram emot den dag då jag sitter långt fram i kyrkan och ser dig och O till den här musiken! (Speciellt avslutningen!)


Igen. Igen. Igen.

Jag är lite småarg. Eller egentligen är jag skitarg men tänkte att det skulle låta lite finare om jag la fram det som smått, vet att många ser mig som en riktigt vrång gnäll-kärring ändå så... Föremålet för dagens ilska är att det gör ont i mig. Inte någon broken hearted smärtan över att livet är elakt utan en ack för välkänd smärtan som grundar sig som alltid i knäna.

Har ju börjat rehab-träna igen på Balkefors för att kunna klara av några dagar på snowboarden, kunna hålla tempot uppe med mina vänner men kanske mest för att orka med att kliva upp på morgonen, låta dagarna börja på ett bra sätt. Förutom att min kondition gjort mig helt slut varje träningspass så har det gått ganska hyfsat. Fram tills i fredags. Då sa ljumsken ifrån.

I min enfald så tänkte jag att det förmodligen går över bara jag vilar lite. Nu har det gått tre dagar och smärtan är likfan kvar. Jag har ingen ork för det här nu. Det borde inte vara så här, jag har tagit mina smällar. Vem är det som inte förstår det? Vem är det som inte unnar mig ett bra år?Mamma, jag och Anna har varit på turne i helgen. 120 mil i röda faran har satt sina spår och tröttheten håller på att ta över totalt. Den slåss lite dock mot ett ilande i ljumsken och just nu vinner ljumsken. Funderar på att titta på Sex and the city filmen, vet inte om man vågar erkänna att man inte sett den än... Men så är fallet, har dock inhandlat den nu och det lockar att öppna jättelådan med Delicato-bollar och kolla på film. Så får det bli.

För er som redan har sett filmen och inte har nåt bättre för er så kan jag rekommendera att ni tonar ner lite och lyssnar på lite musik av Heather Nova, en skön röst.

Ta hand om er. Peace.

Öret

Min mor och jag har tagit ännu en helg av kvalitets tid, den här gången får även Anna vara med på ett hörn. Vi har i snöyran åkt ner till Örebro, Bruce har sjungit för oss och Anna har bjudit på middag.

Imorgon ska vi vidare på roadtrip alla tre, ett nytt försök kan man väl kalla det. Vi håller alla tummar vi har för att vi kommer längre än till Skara den här gången...

So long suckers.


London.

Jag gick igenom passkontrollen på Västerås flygplats med mammas pass. Bra koll där. Känns tryggt. Sen bodde vi i en liten ask till hotellrum där det var antingen väldigt varmt eller polarfrost men väldigt bra frukost. Vi strosade, knatade, gick, travade och vaggade till slut gatorna fram med fler shoppingkassar än det finns röda bussar i stan.

Det slank ner middagar från det ena italienska stället efter det andra och någonstans där i mitten klämde sig Lejonkungen in. En vacker historia från den tiden då Disney gjorde filmer som faktiskt letade sig in i hjärtat, även om man inte som ung och dum inte förstod det. Det är ju faktiskt rätt synd om dagens unga som inte får Skönheten och Odjuret utan bara odjuren och fyrkantigt ritade utomjordingar.

Annars så var action ordet för resan. Första kvällen så konstaterade mamma att "det låg nån under bilen". Och det handlade inte om en mekaniker precis. Sen så var tunnelbanan försenad på grund av "person under train". Herregud. Som grädde på moset så blir mamma axeltacklad av ett fyllo i Bayswater. Fyllot började gapa och vi ökade stegen som skrämda harar. Action. Tack.

Allt som allt så avslutade vi resan med röda mattan och gjorde avtryck på alla sätt. Det ekar som sagt i min skattkista nu men det var det värt, mamma har även mer eller mindre lovat att sällskapsresan ska få en uppföljare längre fram i vår så det ser jag fram emot!


Igår kväll visade jag och min vapendragare Jess att ränderna aldrig försvinner från en tiger och att tisdagsmys fortfarande funkar. Sen så går dagens stora tack till Sandra och Terror för hemkörning och dörröppning. Det är inte alltid lätt att vara på topp jämt...

Om man får räkna det som att igår har blivit idag och att det är torsdag så fyller min lillkusin år. Kan tänka mig att det kommer firas i Midsommarkransen, det hade man vela varit med på. I alla fall så hurrar jag i min ensamhet och sen så kör vi en släkttradition att aldrig fira något den dagen det egentligen sker. Grattis Malpal!!

Dags att släcka ner. Singla slant om jag ska bädda eller sova en natt till i sovsäcken. Godnatt hörni.

Sometimes love can come and pass you by
While your busy making plans
Suddenly hit you and then you realize
It's out of your hands, baby you got to understand


Avslut.

Du är slut nu. En gång är ingen gång men två gånger är en vana, det är väl så man brukar säga. Vissa sjunker lågt andra dränker sig själva utan att ens märka av det. Grattis till ingenting borde väl vara rätt ord. Ibland är inget avslut bättre än inget alls. Tack och hej leverpastej.

Yeah there's a hole in my soul
But one thing I've learned
For every love letter written
There's another one burned
(So you tell me how it's gonna be this time)

Is it over
Is it over
'Cause I'm blowin' out the flame


på hemmaplan igen

Vi är hemma igen, jag är helt otroligt trött men lycklig. Ska försöka återberätta resan men det får bli imorgon... Kollade nyss på internetbanken och ska nu försöka somna för att sen vakna och inse att det bara var en saldo-mardröm. Men men. Jag har i alla fall en hel väska full med pryttlar att packa upp imorgon....