Espen och jag vi är goda vänner.

I min skivspelare rullar "When Susanna Cries" med Espen Lind, en sån där låt som halkat in på ett bananskal i vår värld. Den spelades sönder till partiklar under alltför många sommarnätter under stjärnorna. Vi har bakat en kaka av den, huvudingredienserna är kärlek och ångest. Några delar skratt och en skvätt ömhet. Och för lite smak så finns där ironiska korn.

Nu får den mig att tänka på mina damer, utspridda landet över just nu. Dom som räknat med att vi skulle ställa till med en all in-fest och tappa det totalt gick bet. Om sju timmar ringer mitt alarm och då ska randiga arbetströjan på igen.Ett ögonblick fyllt av Espen Lind.

I just pray someone will find her and guide her along her way

Yes we can.Som en blixt från klar himmel slog det ner i mig. Jag har förutsättningarna och därför måste jag agera.


Vart tittar du?
Titta inte bort.

Goodmorning vietnam..

Ligger i sängen och äter muffins, underbart gott. När jag kikar mot taket och mina fönster är det enda jag ser blått blått blått. Tänker sommarvärmen komma tillbaka? Sista dagarna har det ju mer känts som om polarfrosten tagit över stan. På vägen hem häromkvällen såg jag framför mig hur cykeln drogs av vildhundar och mitt sadelskydd hade förvandlats till en varm björnpäls. Men icke.

Sista april idag, jag är helt planlös. Börjar jobba sju imorgon bitti så festligheterna kommer nog stanna vid ett glas rött med mamma. Kanske är lika bra det också, på något sätt så är det ju väldigt länge sen Norrsätrakullarna var ett alternativ och sista april känns lite, hm, gammalt. Eller som min vän skulle sagt, "så 98".


Ska gå loss som en virvelvind med dammsugaren nu och sen ta mig ut innan solen ångrar sig och försvinner.


Peace.


We're slow dancing in a burning roomyou were the one i tried to draw

Jag kan inte ljuga för dig...

En kväll satt jag med en av mina närmaste och filosofierade över livet. En och två flaskor vin slank ner medan vi löste all världens men kanske mest våra egna problem. Ett av ämnen vi avhandlade var hur-blir-man-kär. Min teori har alltid varit att kärlek slår ner likt en lycklig bomb, briserar och dränker ens omgivning av underbara känslor, men någon hade dykt upp och ruckat på mina tankar och idéer.

Jag skakade, kände efter och rörde mig planlöst i ett ovisst land. Samtidigt som en del av mig spjärnade emot följde andra delar med i det sköna skumflöde som rullade. Mjukt, härligt skum. Tråkigt i längden, ja. Men för stunden det som behövdes för ärr och blåmärken.

Tids nog stannar även den största jordbävning av. En ruckning tar stopp av mindre än tidens gilla gång. Där är jag nu. Det har stannat upp och nu står jag i dammet och lugnet efter stormen. Försöker hitta nånstans att sätta fötterna utan att trampa på någon eller skära mig på skrävor.

Hur beter man sig egentligen för att lämna någon man aldrig haft? Aldrig kanske ens haft chansen att få? Hur mycket jag än vill begära att få en vänstämpel så vågar jag inte uttala orden. Det vore som att ta på sig den stora ego-tröjan och den vill jag verkligen inte ha.

Snacka om att sätta sig i rävsaxen när man försöker tvinga blodpumpen att känna något.

Just nu känns det som om två versioner av mig står mitt emot varandra och den ena ylar för full hals en gammal Mauro-dänga för den andra. Som sagt, det kan var svårt att förstå mig ibland eftersom jag knappt gör det själv.

Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen så säger dom
att vi kan bara vara dom vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl


Söndagens sista suckar.

Få känslor är så sköna som att ligga under duntäcket en söndag kväll och bara vara nöjd med helgen. Trots att den gett både sött och surt så har jag en skön känsla i kroppen, lika skönt som att det varit värmebölja sista dagarna. Dagar som varit fullspäckade men som ändå lämnar över mig med mer energi till veckan som kommer. Tack för den.Igår dränkte vi gamla sorger och dansade oss trött på lokala haket. Det gjorde vi bra.

Just nu är jag så här trött. Yey. Jag har en söt katt ryktas det...


Peace

Musik.

Vela ju skriva med en låt i förra inlägget, men det försvann helt ur hjärnan. Har faktiskt låtit Keith Urban vila lite grann nu och istället skrålar Caroline af Ugglas i mina högtalare. Ja, jag vet, hon ser ut som en parodi på en fågelskrämma på scen men om den kvinnan skriver sina egna texter är hon ett geni, eller bara helt hjärtekrossad.

Du var mitt hjärta
Jag blev din sorg
Du var mitt hjärta
Men jag hade ingen koll

Du var mitt hjärta - Caroline af Ugglas.

Yey.

Jag tänker bjuda er på några godbitar ur mitt liv, livsförlängare.

- Men Hallberg, du fyller ju 25. Halvvägs till 30 liksom...
Proppen tänker högt. Dock tio år för sent.

- Det kostar 1200 om året. Det är ju knappt 100 kronor i månaden.
Eller så är det 100 kronor i månaden? Johan vill köpa gymkort.

Hahahahaha. Vilken tur jag har som har er i mitt liv.

Vi cyklade till Kungsgården idag. Snacka om att man fick veta var låren sitter. Hjälp. Om jag överhuvudtaget tar mig ur sängen imorgon så får jag vara nöjd. Ska även spä på min fem timmars mjölksyra genom att bära möbler nu. Nu ska resterna av vardagsrummet ut i garaget. Spänningen stiger.

Dags och spänna musklerna. Yey.

Hamsterdance.

Jag är oroad. Verkar vara tema för världen just nu. Men den här oron är av ett helt annat slag än pengabekymmer och bantningsnoja. Har spenderat dom sista timmarna med att vika flyttkartonger och packa ihop saker, det har lett till en fasansfull upptäckt. Jag är bara halvt människa.

Någon av mina föräldrar måste nämligen vara en hamster. Alternativt en manisk kleptoman med inrikting på ljusstakar och glas. Herregud. Öppnade jag en garageloppis så skulle jag inom ett par timmar vara mångmiljonär. Det är på den nivån mängden grejer ligger.


Ska kolla mig i spegeln nu och se om jag har nån tendens till jättelika kindpåsar, är det så  så är det verkligen en anledning till oro...

Om.

Om är ett ord jag egentligen inte tycker särskilt bra om. Fast just precis nu, den här måndag kvällen ensam under duntäcket så låter jag om vandra fritt i mitt huvud. Ett litet ord med stor makt som inte rör sig speciellt smidigt innanför mitt hårfäste. 

Tänk om mitt knä inte smällt sönder den där torsdagen på Träffen. Var hade jag varit då nu?

Om jag inte rest mig upp ur fåtöljen med fällen i och gått, hade jag fått se dina tårar då?

Vilka vägar hade jag tagit om jag hoppat över den där efterfesten som ledde till så mycket elände?

Om om om. Blir inte mycket klokare, snarare tvärtom. Ångest kommer krypande och försöker bita sig fast men det går inte. Jag vägrar. Det finns tillräckligt med ångest i världen ändå så. Min stackars generation är tatuerad med ångest och oro. Vi ska oroa oss för vad vi har och vad vi inte har, hur vi är och hur vi borde vara. Och skulle man vakna en dag och inte vara orolig över nåt då lär man ju verkligen ha nåt att oroa sig för.

Imorgon ska jag till sjukan och bli stucken lite grann. Oros. Ja, annat vore väl konstigt.

Fjärde sockerfria veckan nu, går mig själv på nerverna men någonstans långt inuti så blir jag bättre för varje dag. Det är positivt, ska googla alternativa saker att tugga på. Är för le på apelsiner och vitkål nu...

Om jag inte sover nu kommer jag vara jättetrött imorgon. Om jag är vaken en stund till kanske jag hittar mod att ringa det där telefonsamtalet jag funderat på. Om jag inte slutar tänka på om så börjar jag oroa mig. Life is sweet.


Ge mig en fråga om Eiffeltornet!

Min blogg har tappat orden lite grann, istället så klickar jag in en massa bilder. Orden hamnar just nu på ett vansinnes-brev. Ett brev som aldrig blir riktigt klart men som suger åt sig ord, tankar och ork. Brevet ska hamna hos någon som jag funderar på, funderar vad som hände och varför. Ni andra får helt enkelt nöja er med minnesbilder från glada dagar.Jag och Kerre har genomfört ett grand prank mot Soffe. Vi släpade hennes cykel från Krysset (där hon oroligt lämnat den trots att hon var säker på att den skulle bli stulen) hem till Smedsgatan. Jag hade velat vara en litet dammkorn på Soffes axel när Peran ringde och sa att cykeln var försvunnen. Mohahhahahha...
Jessica visade att hon vill bli konduktör, eller var det konditor. Hm. Resultatet var enormt gott. Och mättande. Speciellt om man vid halv tre tiden på natten äter muffin nummer fem.Igår kväll hade vi tråkigt. I brist på SM-final-biljetter och annat att göra for vi till Kilafors. Vaknade imorse av en hårig stjärt i ansiktet (nej inte Marias utan den här lurvbollen på bildens...). Vi tackade för oss och lämnade Hälsingland, var alltför nära att krocka på vägen hem. Det kan ha något att göra med att man hela tiden måste byta sida på kasettbanden...
Efter att Falun förlorat, Emma blivit utsedd till bäst i Sverige och jag frusit som ett löv på SIF-matchen så satt jag hemma i soffan och tinade upp mig när Evve plötsligt hör av sig och dyker upp här. Underbara kvinna.

.

Nu är det kväller igen, en mycket städad sån ska det bli för min del. Ska masa mig till jobbet klockan sju imorgon. Jisses.Dags för mat nu och sen cykla bort till Sofia-och-Fredrik, spela lite kort och äta chips.

Peace.


Off we go.

Idag har vi i A-laget (numera arbetslösa-laget) haft kvalitetstid med varandra. Det var trevligt om man bortser från kortspelets crescendo.

Ska alldeles strax hämta upp en av de vackraste damerna på den här sidan ån, vi ska åka bort. Det ska bli fint. Väskan är packad, håller tummarna för att hjulen sitter fast på ragge. Adjöken.

På tur med proppen

Skam den som ger sig.

You'll think of me.

Take your cat and leave my sweater...


En hel kväll hos överste Lindberg, muffins med frosting, vin och på tok för många smäktande kärlekslåtar. Ett tag började jag till och med tänka på den där människan som låg med huvudet på mitt höftben för att inte somna, vi som drömde oss genom vilsna nätter fyllda av förlorad kärlek.


Imorgon ska jag umgås med Melle. Eller idag. Ganska snart faktiskt. Förmodligen dags att slå igen dom blå nu, men den här cykelturen ut till Lassas Vegas har alltid en helt otrolig uppiggande effekt. Tyvärr.

Ska ta och skicka iväg ett sms till Killen på G, vissa ska ju liksom snart börja jobba. Fundera ut nåt trevligt att skriva bara så där ändå. Bra där Linnea.


Jag är helt förstört såld på Keith Urban med You'll think of me. Lyssna på den gott folk.


Peace.


Heja heja heja

Falun är i SM-final. Jag och Kossan måste helt enkelt göra en till roadtrip, först måste vi fixa biljetter. Kossan får googla helt enkelt. Hoppas på det bästa och isof se fram emot en lördag i huvudstaden. Heja Falun!

Sömnlös i lassas.
Take your records, take your freedom
Take your memories, I don't need 'em
Take your space and all your reasons
But you'll think of me


Jag tror jag liksom varit på en date ikväll. Fin-vin, vindruvor och tända ljus med Killen på G, det räknas nog som en date. Oj oj oj. Någonstans så blev jag plötsligt väldigt pigg igen och nu är sömnen borta helt. Segt.

sundance sundayTill vänster ser ni sillmjölken i högform. Till höger är det hennes manager. Vår sponsor heter Björk&Berries.
Don't worry we're okay.

Ray.

Sitter i soffan nere hos mig, beckmörkt och ganska omysigt. Datorn är dock väldigt varm på benen så det är ju fint. Tänkte tända några ljus men först hitta ja inga tändstickor och sen dök min mors varnande ord upp i huvudet. Chansen att jag somnar ifrån ljusen och hela huset brinner upp gjorde att mörkret lockade lite.

Har varit hos min vän Proppen ikväll, hon är bra den damen. Påminner mig om varför jag vårdar mina vänner så ömt jag kan. Tror fler skulle behöva en fusklapp med instruktioner om hur man är en vän, hör lite rykten om att stan har fått vår-rus och att förhållanden rasar och vänskaper krossas både här och där.

Ray LaMontagne har rullat ett bra tag nu. Tröttnar inte på hans underbara röst. Jag har hittat en ny favorit också; "Hold You In My Arms".

Lite sugen att ringa till fröken Eskilstuna nu. Har nämligen fastnat i mitt spelberoende från förra året, spindelharpan. Jag har alltid varit kass på dataspel men på Voltrona så spelade vi spindelharpan tills vi blev blå ungefär. Vann ett par gånger, till skillnad från nu. Är på gränsen att kasta datorn i väggen, har dock för mig att ynglet kom på ett sätt att fuska. Mitt minne kommer tyvärr inte ihåg hur. Om jag orkar hämta telefon så ska jag ringa...


Godnatt.


Oh we're still the greatest

Ännu en morgon med Eros, han är så mycket bättre på morgonarna än resten av dagen. Det kommer nog bli att nöta sönder låtarna innan det är dags att packa väskan och fara neråt om några veckor. Häromkvällen ringde min mobil och det stod Cucina, kul och höra rösterna av förra årets vapendragare. Ännu roligare att ses igen snart, spumante för hela slanten.

Mina kära kusiner är i Karibien och paddlar kajak. Sämre kan man ha det. Ser dock fram emot att plaska runt i kajak vid Kungsholmen med två proffs som instruktörer sen!

På tisdag ska jag ta tag i något som blivit ett problem. Skönt att måndag är en röd dag...


Förresten så är jag fortfarande upprörd över tanten från i onsdags. Jävla kärring.


Om några timmar ska jag och Kossan rulla iväg mot Falun. Måla oss röda i ansiktet och heja heja heja. Eller typ i alla fall.

Timotejvägen känns väldigt bra just nu med syster under taket. It's okay!

Nu ska Eros få vila och Kings of Leon ta över. En dusch väntar mig och laxlunch med familjen innan vi åker. Hackigt inlägg detta här, ja men så får det bli ibland när räkneverket hackar även det.

Peace.


Arabelle

Jag vill skaffa mig en hund, en labradudel. Smaka på ordet. Känn efter om det inte är det mest underbara ord ni någonsin sagt. Labradudel.

Min labradudel ska heta Arabelle efter mormor och morfars hund. Men mest kommer jag nog bara säga labradudeln åt den. Underbara ord.

Det blir nästan ännu bättre på engelska. Labradoodle. Hahahahahhahah.


Ge mej en labradudel. Nu. Barack Obama har en labradudel säger google. Då bara måste man ju ha en.

Peace. /Labradudeln

Folk

Jag blev antastad av en tant igår på 8ball. Hon var väldigt drucken och väldigt otrevlig. Och förmodligen fattig. I alla fall på hjärnceller. Vår "diskussion" gick så här.

- Du tjejen, fin tröja.
- Eh, tack.
- Va haru köpt den da?
- I Falun på Ikon.
- Jahaaa, den här har ja köpt på Ullared för 50 kronor.

Tanten svänger med armarna på en enorm tälttröja och flashar ett par säckiga hängtaxar. Hu.
- Okej, va bra.
- Jaaa, va kosta den dära då? 249 eller?
- Nej, den kostade 800.

Generalmisstag. Tala aldrig om för ilskna Sandvikstanter att du hellre lägger pengar på kläder än mat.
- 800!?!?!?! JAG HAR TVÅ BARN ATT TA HAND OM. VA FAN.
- Ehm, men jag har inga barn.
- JAG HAR TVÅ BARN ATT TA HAND OM. JÄVLA UNGDOMAR OCH DERAS DYRA KLÄDER. DEN HÄR KOSTA 50 KRONOR PÅ ULLARED.

Här smiter jag in på toaletten, livrädd att tanten ska börja veva och ta ut all sin ilska på mig. När jag är klar så står tanten fortfarande och ryar utanför om vilken hemsk människa jag är till alla som inte vill höra på. Jag smyger upp dörren och smiter tillbaka till mitt ovetande sällskap.


Herregud. Man får tydligen bete sig precis hur man vill ibland.

Morgon med Eros.

Vaknade tidigt imorse, känner mig piggare idag men ligger kvar och bara jäser. Lyssnar på Eros Ramazzotti, tänker lite på mina vänner söderut. Letar hotell i huvudstaden söderut. Vet att det finns jordgubbar till frukost uppe, det lockar men ändå inte just nu.

Sydde gardiner igår, för första gången i livet. Eller sydde, nu krydda jag. Jag sydde om gardiner, från långa smala till korta breda. Ungefär som att säga att man lagat mat när man värmt en matlåda...

Nej. Nu ska jag nog knata upp ändå. Fylla dagen med små händelser fram tills 19.19. Dagens stora händelse. Äntligen.


al ritmo della tua passione ora io vivrò...

VHS!!!!

Jag tycker oftast om uppfinningar, innovativa idéer som bryter tankemönster och skapar nya vägar att gå. Det är fint, det är utmanande och oftast något jag hurrar för. Det finns dock en sak som jag är bitter över att den blev ifrånsprungen av modern teknologi och high fi low carb blueray jadajadajada. Nämligen videon, VHSen, en vanlig filmvisare med tillhörande jättelika dosa.

Det var så simpelt. Tryck en kanal och tryck rec. Sen kunde man med gott samvete cykla hemifrån för att vid ett senare tillfälle avnjuta missade livsviktiga tv-serier. Med lite teknik gick det även att programmera, knappa in vad man vela banda och hoppas på det bästa. Detta steg var dock alltid lite avancerat och ibland så kom man hem och fann man ett band fyllt med Mitt I Naturen istället för Rederiet. Inte coolt men lärande...

Nu har något smartskaft kommit på att tv inte ska vara något lätt och roligt, det ska vara sladdar, boxar, dvd, hål i väggen och miljoner kanaler. Min video funkar inte längre, vilket i sin tur gör att jag inte kan banda Cityakuten som leder till djup måndagsdepression.

Jag vill ta ett steg tillbaka. Ett tillräckligt långt steg för att VHS ska funka och underlätta livet.


I know it's wrong

Ganska precis nu så kanske min kära vän MaryBee skrålar för full hals i en lokal i en stad nära mig. Hon har valt en riktigt vacker sång, matchar henne själv skulle man ju kunna säga. Håller alla tummar för att dom där tre nissarna ser vad vi ser i henne.


Solen visar sin bästa sida idag, ska tvinga pappa att hjälpa mig släpa ut utemöblerna. Tror idag kan bli en dag då jag bockar av saker att göra på min vilo-lista.


Den här våren har vi bollat sånger fram och tillbaka. Både på gott och ont. Sen hände något för några veckor sen och vi har slutat bolla, inte bara sånger utan även ord. Förmodligen för det bästa, så min sista sång kanske får stanna hos mig. Något säger mig att om jag inte slänger igen datorn illa kvickt nu så kommer Duffys Hanging On Too Long snart ligga i din inbox...

Stammi bene signori.


Lördag 4/4.Mitt ansikte har antagit en röd färg och stelnat till så här på slutet av dagen. En dag som spenderats på Storsjön med gott sällskap, fika och en Karlsson-på-taket. Livet är härligt!


Vi som campar bredvid varann...

Tålamodet är slut, gående puckon.

Jag har rasat idag. Inte rasat omkull utan blivit rosenrasande arg. En ilska jag byggt upp under den senaste tiden. Så många gånger har jag lagt locket på och tänkt "jaja, framåt framåt", men idag var bägaren fylld, måttet rågat och tålamodet slut.


Vad är det med folk som inte kan promenera? Ja menar, sätta ena foten framför den andra och röra sig i någorlunda takt. Hur svårt kan det vara? Tillräckligt svårt för att stora delar av människorna som rör sig på gatorna inte ska klara av det tydligen.


Jag är en promenerande människa, men jag är också en cyklande människa och det är när jag sitter upp på min röda stålhäst som alla idioter ger sig ut och promenerar. Under mina ganska så dagliga promenader har jag aldrig besvär med några tvåhjulingar. Dom håller sig på sin kant och jag på min. Önskescenariot vore ju att allt flyter lika smidigt när jag tar mig fram på min hoj. Men icke.


Det som fick mig att brista idag var när jag kommer på en lång och väldigt rak cykelväg och framför mig går en man. Mannen gick till höger och jag cyklade därför till vänster och det fanns gott om plats mellan oss. Ända fram tills att karljäveln hör mig komma rasslande i gruset, vänder på huvudet och får panik i blicken.


Med paniken följer steppandet. Höger, vänster, höger igen. Hela tiden med nacken i en konstig vinkel för att kolla var jag, den cyklande dåren är. Ju närmare jag kom desto fortare rörde sig benen okontrollerat i alla riktningar för att kulminera i något som liknande ett svanhopp en halv meter framför mig.


Eftersom jag egentligen är en snäll människa så offrar jag liv och välmående och sladdar med cykeln i någon form av Matrix-move och finner mig otäckt nära ett stort och hårt järnstaket. Allt detta bara för att denna man, denna meningslösa man, inte kan gå lugnt och stilla utan måste "lösa situationen" själv. Denna uppoffring skedde dock inte utan att en mycker arg harang ord lämnade min mun och spreds för vinden.


Det är inte bra av mig att skrika åt främmande människor, nej. Men när alternativet är att bryta båda benen och hamna i en trädgård på grund av taskiga psyken hos fotgängare då väljer jag att yla. Så de så.


Ni som känner er träffade i det här, well, nästa gång ni ser en cykel så använd för fan hjärnan och bete er inte som spasmiska versioner av RiverDance. Det är mycket väl så att mitt och mina cyklande vänners tålamod redan tagit slut. Och vad ni än gör, snälla människor, köp ingen cykel. Ni skulle bara sluta som dom i filmen här ändå så. Fortsätt gå, helst i skogen, annars mycket stilla och bara rakt fram. Deal?morgonstund har guld i mun.

Vaknade långt innan tuppen imorse, har legat med datorn på magen och skrotat runt på olika sidor. Hittade nåt halvroligt, eller ja, kanske inte alls kul men men. Ni kan ju prova själva...
http://www.najle.com/idaft/


Solen skiner utomhus, ska ta röda faran på äventyr idag. Hälsa på Soffe som äntligen kommit hem från Thailand. Kanske knäpper ett ying-yang-kort så ni får se hur snuskigt solbränd hon kommer vara, och hur groteskt vit jag är.

Igår umgicks jag med Jessica, hon hade en stor ( men tragisk!) godisskål. Visserligen hade hon ätit upp alla utan papper, själv åt jag en apelsin. Efter ett tag kliade det i alla mina godisnerver och valet stod mellan att ge upp mina principer och vråläta upp allt eller knata iväg till Ica Maxi och köpa en frukt. Vi gick. Även om min hjärna hade ett internt storbråk med sig själv när vi gick förbi godishyllorna så fanns känslan av "yes yes yes" när vi trippade hemåt med en banan i handen.

Linnea - Diabetes&co 1-0. Sjukt spännande match annars. Lite lång speltid bara...

Idag lyssnas det på Volbeat - I Only Wanna Be With You.

peace.