Natt

Solitudine.


Vad fort det går att bli uträknad. Det ger en bra bild av hur det är.

Borde sova men det går inte. Det rann i lite rödtjut och vaniljvodka mixad med varm blåbärssoppa, något som dom förövrigt borde servera på Vasaloppet skulle liksom höja stämningen, och sen blev jag pigg och trött samtidigt.

Har skrivit två långa brev. Vet inte om nåt av dom egentligen borde postas eller ens läsas av någon alls. Solitudine.


Ge mig nåt som känns


Drömmar

Jag tycker om drömmar, inte såna där torra kakor som går sönder när man försöker äta dom, utan såna drömmar som gör att man sitter och ser lite smådum ut med blicken nån annanstans. Det som är lite tråkigt är att jag tror att många i min ålder har slutat drömma, vissa kanske aldrig ens börjat? Skrämmande.

Fredag igen idag, tyckte förra veckan att det var en evighet kvar i Sandviken. Nu känns inte evigheten lika lång, inte direkt så att jag är stressad men ska ju försöka packa tidigare än natten innan så har börjat tänka i alla fall. Lagt passet på ett idiotsäkert ställe där jag inte tappar bort det. För att lugna alla som känner mig har jag även skrivit en lapp om vart jag lagt det...

Packning är ju en av dom tråkigare bitarna med att flytta, desto roligare att ha en flyttskiva. Håller på och styr upp min nästa helg, det blir inget tårkalas och jag-kommer-sakna-dig-buhu. Nej, det verkar aningen övertaggat, vill bara ha en kul kväll med mina vänner. Det kommer bli nog med tårar på Arlanda när pappa ska säga hejdå, och när han väl börjar så kommer det smitta av sig på oss andra också. Been there done that.

Blir ännu en lugn helg, kan inte ens ha tighta jeans för stygnen gör ont då. Har slutat äta smärtstillande så ikväll ska mamma få blanda ihop den blåbärssoppadrink hon yrat om hela veckan. Hon och Anna ska jobba i Högbo ikväll och ta med pizza hem till Lets Dance finalen, lagomt med action för min sargade kropp.


What About Now
What about today
What if you're making me
All that I was meant to be
What if our love never went away
What if it's lost behind
Words we could never find
Baby before its too late
What About Now

Pannkaksdag

Fast familjen H/N ska tydligen äta nån baconsås idag så tji fick man på pannkakor. Fanns ingen mjölk imorse så jag drack tranbärsjuice, fan va det smakade illa. Hua. Måste åka och handla innan lunchen det är tydligt.

Har fått ordning på min dator nu, eller inte jag, Johan fixade det. Jag kan stolt säga att jag bidrog med ingenting., kan ju vara därför det gick bra? Nu funkar det iaf och jag kan ligga i sängen och datanörda numera. Soft. Har även snikat in mig på pappas internet så det funkar också, mycket gemytligt.

Verkar vara jättefint väder ut, klarblå himmel och nollgradigt. Skulle gärna gå ut en sväng men tanken på att sätta mig i en trädgårdsstol och sitta still lockar inte, knät är ju inte så bra idag så en promenad är inte att tänka på. Ska nog åka ner till Balkefors en stund dock och cykla lite iaf, idag har det ju gått en vecka så då är det helt okej... Haha...

Igår spelade vi DM-semi mot lokalkonkurrenten, det blev en pinsam historia. Inte så att vi skämde ut oss och torskade tre-siffrigt men motståndarna, trots att dom leder matchen igenom, uppträdde som riktigt fjantar. Gnällde på domarna och tog flera utvisningar för protest, helt idiotiska tacklingar mot sarg som kunde slutat precis hur som helst. Även om vi förlorade matchen så är jag glad att jag tränade Aston igår. Skulle aldrig tolerera att mina spelare beter sig så. Skämmes.

Grattis Fia idag. Eller var det Bibbi-kuf?

17 dagar...



Touch me, take me to that other place
Teach me, I know I'm not a hopeless case


Data-linnea

Stor dag idag. Tadamtadam. Jag har blivit ägare till min allra första dator! Såg en i deras annonsblad, frågade Mattias vad han tyckte och åkte dit. Talade om för elgiganten-killen vad jag ville ha och fick reda på att den fanns.

- Okej då tar jag den.
- Eh, jaha, du vill inte veta något om den?
- Hm. Är den fin?
- Öhm. Ja det är en fin burk.


Nånstans där la sig syrran i och frågade viktig-petter datafrågor och jag tappade intresset. Det enda jag vill med datorn är att internet ska fungera, att jag kan spela kungen och lyssna på musik. Allt annat är ointressant överkurs och den dag jag börjar bry mig om sånt kan jag köpa en värstingdator. Typ.

Mitt knä är inte så friskt just nu. Cyklade träningscykel imorse genom två avsnitt av OC, sen fick jag på eftermiddan snällt halta ut i bilen och sätta mig medan mamma och Anna gick på IKEA för då strejkade allt. Kliar så jag blir galen också, känns ibland som om jag skulle vilja ta en kratta och hacka lite. Men som sagt, kan ju få konsekvenser...

Fick mess från min vän på andra sidan världen idag. Hon har det bra men har antagit kokt-kräfta-färgen, skönt att höra att hon lever och inte sitter fast i nån rävsax...

Det har börjat pirra i mig igen. En sån där skön härlig känsla.


Kiss me quick I´m about to burst , patience ain´t my thing
And you´re the reason that I sing

Because you blow my mind...

20

En helt vanlig tråkig måndag idag. Förutom att folk med jobb tydligen är lediga. Jag är ju inte besvärad av nåt jobb just nu så för mig spelar det liksom ingen roll om det röd, svart eller grisrosa dagar. Det enda jag vet är att det är 20 dagar kvar nu.

Har hälsat på Hanna och Oliver idag, fikat chokladkaka modell hej-jag-går-upp-fem-kilo-av-en-bit. Oliver var doktor för dagen och delade ut sprutor hit och dit, mitt knä klarade sig dock undan doktorn... Det är alltid lika kul att vara hos Hanna för inget hem är nog så välkomnande som där, det är varmt och mysigt och så där charmigt rörigt.

Har fått stryk i tv-spel idag igen av Jönsson. Tror jag aldrig mer ska spela det där spelet. Är ju iaf bra att jag och Soffe inte hinner spela nåt där i skarven mellan våra resor...

Snart börjar dom ramla hemåt dom förlorade barnen, den estniska hjälten och hon med luddpjäxorna. Ska bli kul och träffa dom igen, det finns ju få som kan ställa till med galej som dom!

Fick höra idag om lögner som skrivs, det borde kanske svida men frankly my dear I dont give a damn. Ha det på den nivån om det behagar, jag lider inte av det. Hade förhoppningar om andra saker men det är inte mitt val vi går efter.

Ska nog ta gitarren och plinka lite nu. Nystämd och allt. Anna visa upp sina talanger tidigare, förtjusande är ordet.


But always love
Hate will get you every time
Always love
Even when you want to fight

Herregud.

Om någon undrar vad Jess önskar sig/behöver i 25årspresent så kan jag avslöja att det är en micro.

- Men ställde du in smöret igen?
- Öh, ja.
- De ska vi ju ha när vi smetar på degen sen...
- Jaha.

- Det här smöret går ju inte att smeta på.
- Jo, eller kanske inte, kör det i micron.
- Mmm.

- Woooaahh va nej oj.
- DET BRINNER, HJÄLP, NEJ. OJ.

- ÅÅÅH. NEEEJ.


Jag ger upp.

Maria får rätt, Seinfeld är kul. Eller iaf den här biten. Har skrattat så mycket nu så jag nästan glömt bort att bullarna vi bakar måste jäsa en timme innan man får äta...




21

Söndag morgon, om tre veckor är jag i Italien vid den här tiden. Sweet.

Stammi bene.

image4

Venedig 2005


Fredag

Har lite mindre ont idag, iaf i halsen. Men det mesta finns kvar plus att jag blivit lite mer svullen. När man tar av stödlindan ser det inte så trevligt ut, det har blött igenom ut på yttersta tejpen och om det blir värre blir det nog till att be dom byta ut förbanden. Vill ju inte dra på mig nån onödig infektion när det bara är några veckor till flytten.

Idag har jag och järngänget från Aston varit på dagsutflykt till Falun. Sett lite bra innebandy och ätit godis. Ström försökte även få in oss på nåt bärbäcuespår men fick dåligt med napp. Kom överens om att styra upp en fest nästa helg bara vi hittar nån som frivilligt öppnar sina dörrar, min mor är ju inte överdrivet positiv till att Timotej används vid något festligare än Lets Dance fredag...

Ibland händer nåt som får hela världen att stanna upp en sekund. Alldeles nyss var ett sånt ögonblick. Jag trodde inte det gick till så, att saker som varit för alltid kan bli ingenting så fort. Nej. Det är inte okej. Det är verkligen inte okej.

 Taking the fight is the life of a hero

Mör

Jag är inte så kaxig just nu. Har förjävligt ont i knät, har ett antal stygn på tre olika ställen och är trött som få, som grädde på moset så har jag haft en tub i halsen som gör att det känns som om jag försökt svälja en bandsåg...

Operationen har iallafall gått bra säger dom och jag vill tro att jag är piggare än vad jag borde vara. Ligger med syrrans laptop i soffan och kollar på Antikrundan med mor. Det är ungefär vad jag orkar med. Somnar emellanåt och vaknar med känsla av att jag aldrig sovit. Hm.

Om jag är pigg nog så åker vi till Falun imorgon, trevligt.

Jag vill ha din ryggrad här
Fäst den i mig
Jag är alltid tryggast när
du är en liten bit ifrån
en rörelse i ögonvrån...
en rörelse i ögonvrån..

Quite a feeling...

Quite a relief...
Ja verkligen. Insåg idag att det inte finns något kvar som gör ont. Ärren finns men inte känslorna.

Har sysselsatt mig hela dan, jag vet att om jag sätter mig ner och slappnar av så kommer alla tankarna om imorgon. Drömde inatt att narkosen gick fel och att jag var vaken men ändå inte. Vaknade aldrig utan bara låg där liksom inuti mina egna ögon och tittade på alla runtomkring. Herregud. Kul att drömma sånt två dagar innan dom ska söva ner en och skära lite. Som min fyndiga mor konstaterat passar det ju bra att dom ska skära på skärtorsdan, men jag tror jag skrattar ihjäl mig. Not.

Eftersom min käraste vän Soffe ska åka till Thailandet på fredag så har hon varit handikappvänlig nog och lånat ut Mariocart till mig så jag kan öva och slippa vara sämst jämt. Tänkte att jag kan ju inte vara sämre än Erica iaf, men tro fan att jag får stryk av henne också. Jag är så le på det där spelet nu... Skitspel.

I helgen ska det påskfiras som aldrig förr på Timotej. Om någon snäll kör mig så ska jag ta mig till minneslunden och tända ljus för farmor också. Lite konstigt att hon dog på påskafton så att man alltid förknippar påsken med det men ändå så är det inte än på en månad om man räknar datum.
På söndag ska jag och Jess ha en heldag och baka bullar och bara mysa och glömma bort att våra tisdagskvällar kommer få ett litet uppehåll på sådär en sju månader...

My new favorite thing to do is wasting my time on a bum like you...

Meningslöst

image3

Saker man kan göra på Tallin-båten:


- Läska sig igenom drinklistan (se ovan alternativt se dubbelt)

- Spela bort pengarna på enarmad bandit (plötsligt händer det moment kan ju komma...)

- Storshoppa i taxfreen (om man är folkskygg kan man då njuta av punkt ett i hytten)

- Starta slagsmål i buffekön, sen smita före alla tjocka ester (kan vara riskfyllt, kolla storleken först)

- Försöka sova (nästintill omöjligt när städerskan slår med påk på dörren och rösten i taket aldrig tystnar)

- Paja hyttkortet och bli utlåst (sen skriva arga brev och få nya kryssningar)

- Vara naken i ång-bastun (om man inte bränner fötterna vill säga)

- Lyssna på piano-tanten (och sen vill man bara kasta sig av båten i depression)


- Bli inlåst på toaletten (ingenting som inte en liten axeltackling fixar liksom)

-
Sjunga karaoke (du blir populärare om du sjunger på ett språk ingen fattar, helst en sång utan slut)

- Tävla med hästar (är man långsammare än ljusets hastiget blir det dock svårt att hänga med)

Mer meningslöst än så här blir det inte. Jag är trött men kan inte sova. Ska lägga mig under täcket och blunda tills John Blund är klar med alla små skrikande monster och kan komma hit...


Sovmorgon

Sovit ut idag, första gången på väldigt länge. Trodde ju att jag skulle få sova ut på båten i lördags men efter fem besök av städerskan och när rösten i taket för tjugonde gången talade om att man får gå till bildäck om fem minuter så gick det åt pipan med sovmorgon. Men idag har jag legat och småvaknat några gånger för att sen sjunka ner i dvalan igen. Skönt.

Om några timmar ska jag hämta upp syrran vid tåget, äntligen. Nästan två veckor ska vi husera tillsammans i Lassas, sen dröjer det ju nästan 9 månader innan vi ses om alla mina planer fastnar ihop. Blir till att verkligen ta vara på tiden nu och försöka inte bråka ihjäl varann som vi har en tendens att göra annars...

Starkt mot min vilja måste jag erkänna att Sanna Nielsens melodifestival-låt är rätt bra. Om man slipper se hon stå och halvgråta i sina sedvanliga tantkläder. Nu är det riktigt illa, dom första månaderna det här året har jag erkänt både Sanna Nielsen och Patrik Isaksson som något annat än meningslösa människor som bräker ur sig ord som ingen orkar lyssna på. Jag är på väg att bli gammal. Hjälp.

Dags att fixa lite mat, ska svänga ihop nåt liknande en kycklingsallad tror jag. Häromdan åt jag i brist på fantasi och ork och allt annat fiskbullar till både lunch och middag. Lyckat.

I used to reach for you when I got lost along the way
I used to listen, you always had just the right thing to say
I used to follow you, never really cared where we would go
Fast or slow to anywhere at all

Måndag

It's a blizzard outside
Don't you dare stay inside

Quite a feeling, quite a relief, quite a mess
Quite a feeling, quite a relief, quite a mess, quite a mess

Ibland blir jag inte klok. Men det är väl så det ska vara. Vissa är som dom är helt enkelt.

Pratade i telefon igår med nån som gör mig så glad varje gång vi hörs. Jag vet inte om det är skratt som smittar eller saker som vi pratar om eller om det bara är så att vissa människor har det där lilla extra som gör att man känner sig så trygg. Tänk om fler hade förmågan att bara göra en glad så där ändå...

Funderar på om jag ska åka ut till byn och hälsa på han med stort H och fika lite. Min evighetsbil Ragge reste ju sig efter min sista knock på nio och nu är han piggare än nånsin. Dock kommer ju lillasyster hem imorgon och hon har ju en förmåga att paja stackarn bara genom att titta på han, får väl se om påsken överlevs iaf.

So long suckers.  

Back in place.

- Vet ni att ni ska hänga alla galjarna åt samma håll i garderoben för om de börjar brinna så är de bara att ta ett björntag om allt och springa då...
Tack Soffe, du är underbar.

Helgen har varit bra, en riktig ät och drick helg. Och köp dricka. Vi har läskat mest hela tiden, förutom timmarna som spenderades irrande, stirrande och förvirrande i Tallin. En riktigt grå stad, kan tänka mig att Emma tog med sig all färgen när hon for hem!
Annars så blev vi bjuden på champagne av nån med ett viktigt kuvert, bjöd oss själva på ett antal drinkar och käkade flådig lunch på Hesburger. Försökte svettas bort lite alkohol i ångbastu igår kväll men fick istället magmuskelträning.
- Nej jag kan inte sitta här jag bränner fötterna av mig.
All kred åt mannen som klev naken in i den gemensamma ångbastun och insåg sitt misstag.

Skönt att komma bort en helg, stängde av mobilen i fredags lunch och upptäckte vilken frihetskänsla det faktiskt är att inte kunna nås, att kunna bestämma själv vem som ska veta vad man gör...

Den här veckan är det mycket som ska fixas donas med, allt som kräver att jag har ben ungefär. På torsdag går dom lös på mig på Dagkirurgen igen, för sista gången hoppas jag. Vet inte hur många fler ingrepp jag orkar varken fysiskt eller mentalt. Det kostar så mycket att ställa in sig på att det går bra och sen få en redig käftsmäll när det visar sig att det går sönder igen. Men som sagt, upp med huvudet.

Hade förresten rätt om Charlotte Perelli så jag lär väl tippa igen, jag tror hon vinner igen där borta i Belgrad...

När varje dag känns likadan
och när det skymmer över stan
och när du drömmer
Kom ihåg mig då

Time to go

Slutade jobba för en liten stund sen,  har hunnit med en hel del på den lilla stunden. Ätit, packat, bytt om, panikletat efter passet och sen packat om igen. Men nu verkar det arta sig och pappa står i hallen och trampar, han ska skjutsa iväg mig och har betydligt mer bråttom än mig. Det här blir kul.

Sköt om er här hemma. Jag tippar att Charlotte Perrelli vinner imorgon...

Hörs då.


3 år.

I helgen firar min syster och Mattias 3 år tillsammans, dom ska flåda till det rejält och bo på hotell och grejer i Stockholm. Låter väldigt mysigt. Har funderat lite idag på hur lång tid 3 år egentligen är, det känns ju inte som så länge sen Evve konstaterade att min jacka stod och hånglade med en lång kille vid busstationen. Men tre år är lång tid, jag har funderat vad jag själv gjort under den tiden. Kommit fram till ungefär det här.

Jag har hunnit fylla år tre gånger. En gång hos mor och far när jag precis börjat jobba på grillen och ägarna hade så trevligt att dom aldrig vela gå hem. Sedan ett saft och bullkalas på fyran med släkt och vänner. Nästa firande gick över styr totalt och när det kastades chokladbollar vid tresnåret tyckte jag att nu får det räcka.

Har hunnit med en hel del resor hit och dit. Dock fortfarande inte lärt mig planera och packa i tid utan står oftast med kläder upp till knäna och väljer några timmar innan jag borde lämnat hemmet. Höjdpunkten är självklart månaderna i Thailand, dolce vita och hakuna matata hopsmetat till en enda röra kryddad med Singha och Samsong.

Flyttat har jag också gjort. Tre gånger åt mig själv för att vara exakt men sen har ju även vår flyttfirma Flytt och köp nytt stått för ett antal tunga lyft runt om i Sandvikens centrum. Snart flyttar jag igen men som tur är får jag lämna möblerna hemma. Lärdomarna av flyttandet är att det är djupt underskattat att bo på nedre botten, man kan inte ta allting på ryggen och platt-tv måste vara det bästa som nånsin uppfunnits.

Många nya bekantskaper har jag begåvats med, men också har några hunnit försvinna. Saknar morfar ofta, han var liksom den sista biten av den gamla världen. Nu litar jag på att jag vet allt om det som varit för att kunna göra det bästa av det som kommer.

En oerhört för stor mängd alkohol har runnit ner i mig. Blir lite nervös ibland när jag tänker på det, men då brukar jag tänka att det har ju även glufsats i en hel del mat och det suger ju upp en del alkohol. Har lärt mig att på riktigt njuta av ett gott rött vin och ibland har jag njutit lite för mycket. Men som Kexets pappa brukar säga "Ät och drick"....

Slantarna har rullat iväg på en massa bra musik, inte så att jag gått och blivit retro-90-tals-kämpe och köper cd-skivor, men konserterna har varit många. Efter Backyard Babies lärde jag mig att hörselproppar inte bara är sjukt fult utan väldigt bra. Stod t o m längst bak på Takida på Slick med propparna i och kände mig vuxen. Att jag sen gick totalt in i dimman och åkte med bussen kl 06.00 hem till viken är ett säkert tecken på att inte ens öronproppar gör hela jobbet...

På 3 år har även en hel del saker flimrat i hjärtat. Skulle väl inte haft det jämnaste EKG:t om man kollat efter. Har ju inte lyckats hålla mig fast vid samma människa så länge men det har varit kul och gett mig mycket. Vissa lärpengar har varit dyrare än andra, det har varit stunder när hjärtat strejkat och inte velat ha någon fortsättning. Men hur trasig världen än blivit så har den alltid repat ihop sig på nåt sätt. Det är ju sant det Pigge säger; det normala är ju att var glad.

Jag tror det blir många fler år att fira för syrran, kommer nog aldrig ikapp det här försprånget dom har men man kanske får sjunga på bröllopet iaf? :)

Part of me laughs
Part of me cries
Part of me wants to question why
Why is there joy?
Why is there pain?
Why is there sunshine and the rain?
One day your here
Next you are gone
No matter what we must go on
Just keep the faith and
Let love lead the way

Oj. Så smörigt det blev... Vad gör man inte för att fira 3 år!


Sillmjölken

image2

Jag saknar dig. Kom hem nu. Lassas är tråkigt utan dig.

Bål.

Hade sällskap igår kväll, kollade några avsnitt av OC och pratade halva natten om Italien, mat, förr och nu och allt annat som hamnade i hvuudet. Låg vaken när sällskapet somnat och lyssnade på snusande andetag och kände att jag saknat det. Det finns inget bättre än att somna bredvid någon man tycker om, kanske att vakna bredvid någon men imorse var det tomt i sängen och ett meddelande att nycklarna ligger under gröna tunnan... Ja det går ju de också... Haha.

Sitter och fundrar på vad framtiden har att erbjuda, kollar runt lite och det ser nog ljust ut. Har slipat på en ide som jag ska tjata med mig dom mina på. Det är ju nästan för bra för att vara sant om jag får säga det själv, lär lägga på stora charmen så jag får min vilja igenom...

Städat ur fyran idag. Nu återstår bara att lämna bort nycklarna och hämta dom sista sakerna på vinden sen är tiden där över. Känns väldigt bra även om vi har haft en del sköna fester och roliga dagar där.

Kanske blir en bålskål ikväll. Mycket möjligt. Men först ska jag åka in till Valbo, köpa en jacka som Soffe tittat ut och en hårfärg så jag kan titta mig i spegeln igen. Fick pengar från försäkringskassan idag så nu är jag ju rik igen haha.

Go on and close the curtains,
'cause all we need is candlelight.
You and me and a bottle of wine,
gonna hold you tonight, oh yeah.

Verklighet vs. en annan del av verkligheten

Där jag lever, i verkligheten, där gör det ont ibland på samma sätt som det ibland känns som man är gladast i världen. Ibland går det inte att få stopp på tårar som rinner eller skratt som bubblar. Det svänger upp och ner men tittar man riktigt noga så är det oftast upp eller på väg upp. I den här världen gör det ont att se andra lida, men då får man ju också skratta med dom som skrattar. Det finns regler för hur man får göra och hur man får bete sig, de flesta av reglerna står ingenstans än i var och ens hjärta och det är där man känner när man bryter mot någon av dem.

I en annan del verkligheten kan man göra precis som man vill, det enda som krävs är att man har ett tillräckligt kallt hjärta och stort ego. Då kan man trampa på tår, krossa hjärtan och vända ryggen till tårar. Det man vill ha tar man och det man tröttnat på lämnar man bakom sig. I den världen lever dom som ljuger för sig själv, som tror att det är okej det dom gör. Som trasslat in sig i så många lögner att till slut slutar verkligheten existera.

Vore jag en sån människa som levde i en annan del av verkligheten skulle det vara nu jag började dra upp lögnerna och valserna som skulle göra sån skada i en annan del av verkligheten. Men jag är större än så. Om det känns bättre att försöka lägga över skuld på mig så varsegod. Jag tar emot, precis som jag gjort hela tiden, för att ge tillbaka vore att lämna min värld och hamna där jag absolut inte hör hemma. Istället är jag medveten om hur det varit, vilka känslor som funnits i mig och hur jag velat ha det, det räcker och kan aldrig tas ifrån mig hur mycket det än försöks.

För övrigt tror jag inte ens att dom människorna tycker om sig själva, dom där i landet långt bort, i en annan del av verkligheten. Jag tror dom saknar något, kanske har dom slutat leta och intalat sig själv att det inte finns, nöjt sig med något som egentligen inte alls passar. Tryckt dit en pusselbit med för många utbuktningar. Och i slutet av dagen så är det dom människorna som har det trasigaste hjärtat, med skillnaden att dom krossat det alldeles själva.

Har läst ut Pigge Werkelins bok om livet. Ni som inte läst den borde göra så. Speciellt sidan 233.

Now that it's all said and done,
I can't believe you were the one
To build me up and tear me down,
Like an old abandoned house.
What you said when you left
Just left me cold and out of breath.
I fell too far, was in way too deep.
Guess I let you get the best of me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

Måndag

Sitter hos Jess och väntar på att hon ska sluta jobba och att dom andra ska komma hit. Är riktigt mysigt här nu, har gjort iordning grönsaker och dip, ost och kex och chips. Vi ska ha en riktig myskväll och bara vara. Vill gärna spendera så mycket tid som möjligt med dom mina innan jag försvinner bort.

Började dagen på Balkefors imorse, kände mig jättepigg och sugen att träna och allt gick jättebra. Sen helt plötsligt så tvärdog jag, all ork tog slut och jag svettades som en gris. Kanske klev in i klimakteriet... Hua.

Har haft riktigt bra dagar sista tiden, med undantag att innebandyn gick åt pipan och att vi åkte ur serien. I lördags så var jag först med min shopoholic till mor och hon gjorde sitt bästa för att rädda kvar alla affärer i Sandvikens centrum.
Sen åkte jag till Gävle och Evve, hon bor på femte våningen och hissen går bara till fjärde, naturligtivs så glömmer jag då paketet i bilen och får krycka ner mig igen. Attans. Men det var verkligen värt det; special smörgåstårta, bullar, brownies och tårta. Fick knappt plats i hissen på vägen ner sen...

For en snabb sväng förbi Klara och Andreas lägenhet, väldigt mysigt i en trevlig del av Gävle. Sen tillbaka till viken och hämtade upp Sofia, vi stod ut en halvlek av fotbollen sen frös vi ihjäl och åkte hem.
På kvällsschemat stod melodifestivalen med laget och 20årskalas. Kom fram till att mitt innebandylag är ett gäng sköna lirare som gråter till Carola och sitter i holk.

Den här veckan är jag mest ledig och ska sysselsätta mig med att plåga Erica genom hela första säsongen av OC. Efter lite assistans av pappsen startade min dvd så nu är det ryggläge framför tvn och Ryan Atwood som gäller.

Nu har Soffe kommit och allt är klart så så fort Jess kommer blir det käk.

Gokväll.

FAN FAN FAN

Jag är så less nu. Tom.


FAN.

No shit sherlock.

Har haft det på känn ett tag och nu är det faktum. Jag är kass i knäna och behöver gå-stöd. Det innebär kryckor idag för rullen är i Högbo och jag har ingen tid för att böka runt med den ändå. Så det blir balansgång mellan himmel och helvete idag, ska dra på mig handskenan för att spara på handleden men det får vi se hur det blir med den. Men men, mindre än två veckor kan jag stå ut. Hoppas jag.

Vi torskade igår mot Godis. Jävla pajas-regler det finns i innebandy. Man kan ju bli matt för mindre. Vi har fortfarande chansen men nu är det inte helt och hållet i våra händer tyvärr. Nu är vi beroende av att vi vinner och att andra lag vinner sina matcher. Skit.

Idag fyller Evelina 24, ska ta mamsens bil och susa in och gå på kalas. Hon ringde igår i lite småpanik och undrade vad det är jag är allergisk mot egentligen så förhoppnignsvis får jag inget av det idag haha...

Helt otroligt så ska vi gå på fotboll idag, jag och systrarna L ska kolla in stjärtar på Jernvallen. Trevligt.

Nu ylar mamma att det är dags att åka.


Du vet hur allt ska bli nu, allt är sagt, luften är ren
Allting blir precis som man förväntar sig
Du är ett glashus, och jag är en sten
Men det är du som försöker se igenom mig

Nostalgi

Grattis Sofia på 20årsdan idag. Tjusiga bilder i Annonsbladet, tomten speciellt!

Idag har det varit lugnt på jobbet. Hade en riktig nostalgitrip när vi hade hinderbana i a-hallen med F1orna och musiken som rullade var Most Wanted Music 4. Jag blev elva år igen, lintotten med skoltröja och stora ögon som snubblade på plinten och fastnade med tankarna nån annanstans. Blev till och med så till mig idag att jag hoppade hopprep. Då kom jag snabbt tillbaka till verkligheten...

Dagens lunch var också en nostalgiupplevelse. Dock omvänd. I lågstadiet så såg jag med skräck hur mattanterna lassade på berg av vidriga köttgrytor och fiskgratänger. Sen satt jag och petade och skar i små bitar och väntade på att fröken skulle gå så ett berg av servetter kunde smyga undan min mat. Idag slevade dom upp något dom hävdade var kebabgryta, sönderkokt och smaklöst och ris som någon kokat till förbannelse. Va fan, allt blir inte kebab bara man slänger i peperoni. Herregud.

Annars så har dagen varit ganska händelsefattig om man bortser från cirkusen som kallas mina föräldrar. Idag fick dom brev från sitt försäkringsbolag som bytt ut syrran mot någon vid namn Camilla och ville att mor och far skulle helförsäkra den ungen. Sen tror pappa att hans kompis ringer och kallar någon stackare som ringer från försäkringsbolaget för "din jävla bagare har du nasat nå bröd?". Allt detta under mycket stor förvirring där telefonen går varm och ingen egentligen förstår nåt. Jag är tacksam för varje hjärncell som överlever dagen.

Fort eller långsamt. Spelar ingen roll. Det tar udden av allt som var ändå. Det betyder snart inget alls och enda beviset för att det ens existerat är ärr hos mig. Konstigt? Ja, känns som en förlorad tid.

Nej nu är det dags att sova igen.

I trängslen utanför
Sen december, ingen snö
Jag följer efter dig
Genom kön
Du stryker fingrarna
Lätt mot min kind
Och i ett ögonblick
Då allt står still

Så får jag en chans säga
Allt det jag aldrig sagt
Så får jag en jag chans att ge dig
Allt det du aldrig haft
Men jag är för feg

Det finns ett enkelt svar
Du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats
Jag tar allt
Jag trycker läpparna
Lätt mot din hals
Jag frågar gråter du
Du smakar salt

Du gav mig en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
Du gav mig en chans att ge dig
allt det jag aldrig ger dig

Och dom små, små orden är svåra ord
Och dom hårda orden är enkla ord
Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent
Nu är det för sent

Today is gonna be the day

Idag har jag och Johanna ätit smörgåsar på eftermiddan.
- Men Johanna du tyckte ju inte om leverpastej sa du?
- Det gör jag inte.
- Men du har ju det på smörgåsen.
- Det är inte leverpastej det är fyrkantig korv.
- Jaha men jag tror det är leverpastej.
- Nej mamma säger att det är korv.
- Okej.
Johanna tar en stor tugga av sin "fyrkantigakorvsmörgås"
- MEN ÅH. Det är leverpastej...

Är fruktansvärt trött, först blir jag trött för att jag går upp så tidigt och sen blir jag trött för att barnen ylar på förmiddagen och på eftermiddagen blir jag trött för att barnen fortfarande har så mycket energi och orkar springa runt och härja. När jag kommer hem är jag trött som få så då taktikar jag och trycker lite kakor eller godis, får en sockerkick och efter en liten stund är jag i nåt koma tillstånd som varar resten av kvällen. Life is good.

Idag slet jag mig ur koman och åkte upp till mitt förra hem och städade lite, med betoning på lite. Det lockade mer att bli bjuden på mat i sängen och kolla på Extreme Home Makeover. Sen försökte jag sova medan kocken suckade och sen drog vi iväg på träning. Har ju match både fredag och söndag den här veckan så hade hoppats att alla skulle vara pigga, men det är nästan värre än Cityakuten. Hjärtmuskelinflammation, trasiga fötter och snor blandat med snea ryggar och onda knän. Men jag tror ändå vi kommer piska Gävle. Jag vet att vi kommer det.

Den 15 april tar mitt liv en ny vändning. Tack. Ska bli väldigt spännande och lite nervöst. Eller nej. Det blir bara bra, inget att vara nervös för!

Håller på och fixar med en massa papper just nu. Uppsägningar och planeringar och doningar. Bestämde mig när jag skrivit ut samma papper för tredje gången och skrivit fel för tredje gången att jag aldrig ska jobba med papper. Det finns det tillräckligt med tråkiga människor till..

Oh. Om sju timmar ska jag infinna mig på humlan och bossa över mina småttingar. Hua. Tidigt. Godnatt.





Jag skulle andas i det tomrum som blev över....

Aston-gurka

Jag och Filippa 6 år har pratat innebandy. Hon funderade mycket om vad jag är för någon egentligen.
- Spelar du innebandy?
- Nej jag är tränare för ett lag.
- Vilka då?
- Astons damer.
Här tittar hon på mig och funderar, man kan nästan höra hur hårt hon tänker.
- JAHA, som aston-gurka.
Hm. Tar en stund innan jag kopplar hur hon kopplat.
- Nej men bostongurka heter det ju...
- JA, aston-gurka

Sen är samtalet över och Filippa studsar iväg glad över att ha förstått hur det ligger till...

Working class hero

Gick upp imorse, så otroligt motvilligt men ändå, och åkte till gymmet. Hann köra ett tag sen gick allt fort och några telefonsamtal senare är jag numera jobbandes på Jernvallsskolan. Håller reda på ett helt gäng F-1 fjärilar och humlor, riktiga goingar blandat med små monster. Kanske får tyst på alla tvivlare som hävdar att jag hatar barn iaf...

Fick en ny mobil häromdan. Den höll i ungefär tre timmar. Verkar vara bra grejer dom skickar på en. Nu ska jag lägga ytterligare en liten förmögenhet på att skicka den i ett brev som posten lovar att inte kasta allt för mycket med. Kanske är dags att bli en omodern människa och inte ha mobil alls, då slipper man ju ha en massa trasiga saker hela tiden.

Snart är det dags för träning, blir fyra kvällar innebandy den här veckan och söndag. Tur man inte har något liv som väntar surt på en nånstans... Ska försöka hinna med lite olika små projekt även, tur att dygnet har många timmar. Eller att jag inte har bråttom. Har ju 17 dagar på mig.


Veckans höjdpunkt ikväll, Cityakuten. Igår slet jag som ett djur med min tv-sladd, först var den för kort och sen för lång och sen i fel hål och till slut blev hela tv-skärmen blå. Då tog pappa över och efter en stund fanns det både bild och kanaler. Så jag ska duka upp med maränger, glass och ckoladsås till nio-tiden. Tackar!

Thank you for all that you've done for me
Now I know what real love is supposed to be
Can't waste my time so goodbye my baby, baby, baby

I'm better off alone
For all that you have done
And I know what I want
And that ain't what you got

Mysmorgon

Imorse har vi haft mysmorgon med hotellfrukost a la vallmo och tittat på skidåkning. Alla var inte lika engagerade som vissa andra men då fanns det ju andra saker att titta på. Carro hittade tjusiga spetskläder att sova i. Not. Men vi säger väl hello kissekatt...

Antar att jag borde skriva något om igår men det är inte värt det. Har fått bevisat för mig nu hur det är och har alltid varit. Jag vet även vad jag har gjort tidigare och om det suddas ut för att någon blir sur då får det stå för dom.

Ska nog ta och åka ner till lillasyster nu. Sitta som vakt utanför och spöa skiten ur dom som gör som dom gjorde igår. Herregud. Tur att Öret polisen fixar eskort och att hon inte var ensam. Vart fan är världen på väg nånstans? Får folk bete sig precis hur dom vill?  Jag blir så arg.

Idag säger vi hejdå till Mallan (eller Kamelen om ni så vill). Sju veckor i Thailand för henne, life is good.

Nej nu ska vi spela kort och ikväll blir det Mario Cart.

Alicia Keys - Like you'll never see me again





Win big

Idag har vi vunnit, stort också. 12-5 (egentligen 13-4 om inte Ulle missat att det var vårat eget mål hon skicka in en boll i..) Helt plötsligt har vi gjort lika många mål i en match som vi gjort på typ hela säsongen, haha. Men idag var vi bra, idag hade vi till och med råd med att vara dåliga en stund men ändå inte falla ihop som ett korthus. Det är en sån här match jag har väntat på, en match där vi är riktigt bra. Den gör det värt det alla svinkalla måndagar i Norrsätra och alla sena torsdagar och dryga bussresor till Dalarna... Nu gäller det bara att vi biter ihop nästa helg och kör över GGIK...

Har fått lite ordning i mitt temporära boende. Nu ser man väggarna och kan faktiskt om man är lite smidig trippa runt på golvet. Blir nog bra den tid det behövs...

Jag tycker att jag har varit förstående, att jag har svalt och accepterat väldigt mycket utan att visa något. Ändå får jag höra nu att jag är dålig. För att nån blir sur över saker jag säger, nån som inte bryr sig ett skit om mig, men det kanske är bäst att jag fjäskar och kryper för alla och inte säger något utan dör inombords istället. Det verkar ju som om det viktigaste är att jag fortsätter visa hänsyn för varenda en i hela världen och glömmer bort att jag är ledsen. Så att ingen blir sur liksom...

Nej. Idag ska ingenting få överglänsa att vi vann.


Den som tar ett hjärta
Borde veta vad som sker
När man säljer sin lögn
För att bota sin ensamhet